Laktoz
Laktoz, doğal süt şekeridir. İnek sütünde %3.5-%5.0 oranında bulunur ve bir filtrasyon süreci ile çıkarılabilir. Daha sonra laktoz kristalleştirilir ve ezilir. Granül boyutları elek ile ayrılır. Foodcom, İş Ortaklarına çeşitli uygulamalar için uygun farklı parçacık boyutları sağlayabilir.
Laktoz, hafif tadı, beyaz rengi ve düşük kalori içeriği nedeniyle gıda ve yem için en iyi süt bileşenlerinden biridir. Uygun fiyatı, düşük higroskopik özellikleri ve su çözünürlüğü, popülaritesine katkıda bulunur. Laktoz, hamur işleri, şekerlemeler ve çikolata üretiminde lezzet artırıcı ve tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Laktoz, farmasötik ve besin kullanımı için önemli bir bileşendir.